La god skilting bidra til økt omsetning

Skilting i butikkvindu

6 tips til effektiv skilting

Mange bedrifter strever med inntjening, noe som gjerne fører til at få mennesker må gjøre arbeid for mange. Det skaper store utfordringer.
En rimelig løsning er å la skilter gjøre jobben. Legg en plan for aktiv og god skilting slik at kundene kan bli mer selvbetjent. Selgere kan da bruke tiden på kundene som trenger mest betjening.

I reklame og salg snakker vi ofte om oppmerksomhet og kommunikasjon.
Mange henviser til AIDA modellen; Attention – Interest – Demand og Action.

Oversatt til skilting
Fase 1; Vi må være synlig for å få oppmerksomhet.
Fase 2; Vi må formidle informasjon slik at kunden fatter interesse.
Fase 3; Vi må gi kundene impulser som gjør at han vil eie produktet.
Fase 4; Vi må gjøre veien til gjennomført handel kort og behagelig.

Vi som jobber hos Skiltdisplay.no tror fullt og fast på at effektiv skilting er det mest effektive en bedrift kan gjøre for å øke omsetningen.


1. Avstand er viktig når du jobber med skilting
Jo lenger kunden er fra butikken, jo enklere, og dess større bør budskapet på skiltet være.
Hvis vi sammenligner det med vei-skilting og du er på vei til Trondheim så står det ikke noe særlig mer enn enn pil og Trondheim.
Du får med deg budskapet selv om du kjører i 80 km/t.

Som eksempel er dette glimrende. Det er smart å benytte samme logikk om du driver butikk. Driver du frisørsalong i 3.etasje i et kjøpesenter, så er det viktig med et synlig og enkelt budskap i 1.etasje.


2. Skilt strategisk for å få limet fjernet fra kredittkortet
Mange kunder har gjerne andre planer enn å besøke din butikk en vanlig handledag.
Tenk hva som ville skje dersom du fikk flere av dem som passerte ditt lokale til å komme inn og handle hos deg. For de fleste butikker ville dette gitt en skikkelig rakett i inntjeningen.

Skap derfor ett trekkplaster og frist med noe som treffer mange. Det kan for eksempel være aktivitet som krever involvering, som «Test gratis kaffe og vinn kaffebønner for ett helt år». Eller fokuser på ett aktuelt produkt som mange vil kjøpe om prisen er rett. For eksempel «Mega-pakke med batterier til kun kr 49,-». Deretter masse-eksponerer du produktet i inngangspartiet med store tydlige plakater / roll-up o.l. Resultatet er at kunden trekker inn i butikken, og nå når limet er fjernet fra lommeboken, er veien kort til å kjøpe enda mer.


3. Punkt-marker gode tilbud med massiv eksponering
Når kunden er i et butikklokale blir han utsatt for en rekke impulser. Det er viktig at noen soner er roligere enn andre, slik at budskapene ikke slår hverandre i hjel.
Finn naturlige stopp-punkter for kampanjen i din butikk. Innby til at kunden kan kjenne og teste ut produktene.
Suppler med relevant og skikkelig informasjon. Det skal være enkelt for kunden å ta ett valg. Husk at begrensning også kan være ett godt salgs argument.


4. Husk at øynene er i endring, og at liten skrift kan irritere
Glem aldri at all skilting er laget for å leses. Noen ganger er det riktig å skrive med stor skrift, konsekvensen er få opplysninger.  Andre ganger er det viktigere å formidle mye informasjon relevant og enkelt. Vektlegg alltid at skriften blir stor nok. Vi anbefaler minimum 12 punkter.
Det er ofte trangt om plassen på hylle-fronter og andre skilt-plasser. Fristes du til å skrive med liten skrift som gjør at kunden må lete etter briller som er glemt hjemme, er du garantert å miste omsetning i tillegg til kunder.


5. Skilt deg til til suksess
Alle som har arbeidet i butikk vet at kundene ofte kommer i flokk. Ofte er det dønn stille eller vanvittig travelt. Dette er selvfølgelig frustrende, og i hvert fall utfordrende for betjeningen.
Det som kan avhjelpe situasjonen er å skilte slik at kunden i stor grad kan betjene seg selv. Er det mulig, så la skiltingen vise hvordan kunden selv kan teste ut varene eller utstillings-modellen.
La skiltingen svare på de mest spurte spørsmålene.


6. Skilt er en god medhjelper til mersalg
Som vi vet, er mersalg kjempeviktig for å skape resultater. Mange som jobber i butikk er drillet i mersalg og har blitt veldig dyktige. Dessverre glemmer mange fokuset på mersalg når det er hektisk.

Derfor er det lurt å benytte tankegangen bak verbalt mersalg, videre til skilting.
Tenk kreativt og lage fristende tilbud på tilhørende produkter.
La skiltene gjøre jobben.

Dette innlegget ble publisert i Blogginnlegg og merket med , , , . Bokmerk permalenken.